Om pilotbloggaren

Varför en pilotblogg?

Att bli pilot är mångas dröm. Pilotbloggen är tänkt att ge ett studentperspektiv på pilotutbildningen. Vi har därför valt att ge några studenter fria händer att berätta om sin tid på Svensk Pilotutbildning

För den som vill bli pilot är det bra att komma på en så kallad Recruitment Day på Svensk Pilotutbildning. På en sådan dag kommer du att få information om utbildningen, både helikopter och flygplan, kostnader, finansiering, CSN, jobb möjligheter osv. Läs mer om Recruitment Day och Trafikflygarutbildningen på Svensk Pilotutbildning.

Presentation av bloggaren Eric Wicander från hösten 2017 och framåt:

Photo 2017-09-04, 10 58 06

Egil Wicander heter jag och är 22 år gammal och kommer från Orsa, Dalarna.

Efter att jag tagit studenten åkte jag på flera utlandsresor. Därefter har jag säsongsjobbat bland annat med skogsplantering och i skidskola. I Januari 2016 bestämde jag mig att ta ett LAPL flygcertifikat. Redan en kort bit in i flygutbildningen hade jag bestämt mig för att det här är vad jag vill göra.

Jag vill dela inspirerande bilder, intressanta inlägg om hur livet som pilotstudent ser ut, med det sagt hoppas jag få fler att vilja ta steget mot att bli en pilot.

 

 

 

 

 

 

 

Bloggare 2015-2017: Philip Abbe

Bild Philip Abbe 1
Mitt namn är Philip Abbe, jag är 21 år gammal och har i skrivande stund studerat en månad på Svensk Pilotutbildning.

Att bli pilot har länge varit min dröm, under min uppväxt flög jag ungefär en gång i månaden, det var här mitt flygintresse föddes. Detta i kombination med att ha Top Gun på replay gjorde beslutet fullständigt.

I denna blogg vill jag dela mina intryck av tiden på skolan samt försöka inspirera så många jag kan till att fullfölja sin dröm som pilot.


Bloggare 2012-2014: John Källgren (nu styrman Norwegian Dreamliner)

John Källgren


M
itt namn är John Källgren. Att bli pilot har varit en livslång dröm, som jag sen efter högstadiet jobbat mig mot.

Hösten 2012, 20 augusti, påbörjade jag mina studier här på SPU. Jag har i skrivande stund studerat i lite över en månad, och det är verkligen tillfredsställande att äntligen fått ta sina första steg mot drömmen.
Då har vi kommit till anledningen till att jag skriver denna blogg. Anledningen är att jag, och Svensk Pilotutbildning, vill göra det enklare för blivande piloter att göra ett informerat val av skola. Och för att ge er insikt i hur utbildningen går till. Framöver kommer jag att berätta mer om klass HT2012’s väg mot pilotyrket, både om lektionerna och självklart om själva flygningen i både bild och skrift.

Jag hoppas detta kan komma att hjälpa er som funderar på att ta steget, men som vill veta mer om hur det hela går till innan ni gör det.

Läs intervju med John Källgren här – Från drömmar till Dreamliner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s