BTKI-teorin klar!

Hej alla flygvänner! Under de senaste veckorna har vi i Tfu191 haft fullt upp med att studera inför slutproven i BTKI-teorin. Vi fick skriva prov på alla nio ämnen under två veckors tid så det har naturligtvis varit sjukt intensivt men det känns jättebra att vara klar! BTKI-teorin på SPU motsvarar ungefär den teorin som krävs för att ta ett Private Pilot Licence, men skillnaden är att vi inte skriver något prov för Luftfartsverket. Proven vi har haft i skolan kallas för qualification test och består av 20 flervalsfrågor där man behöver få minst 80% rätt för att bli godkänd. Eftersom proven varit så tätt inpå varandra har varenda vaken stund(då vi inte skrivit prov) under dessa två veckor spenderats med näsan i en bok.

Nio ämnen senare!

Det har tyvärr inte blivit mycket flygning under denna tiden vilket ni säkert förstår men nu är vi äntligen igång igen! Vi har inga föreläsningar eller prov innan ATPL-teorin drar igång i juli så nu har vi 3 månader avsedda för endast flygning. Underbart! Några i klassen har redan hunnit göra sin första soloflygning, vilket är jätteroligt. Den fjärde lektionen i fas 2 är first solo där eleven först får flyga i trafikvarvet tillsammans med sin instruktör och om allt känns bra, får eleven släppa av instruktören och göra några varv själv. Jag är också snart där men måste bara sätta landningarna först!

Final runway 01!

Nu är det snart påsklov men jag tänkte stanna kvar i Göteborg nästan hela veckan och försöka få in så många flygningar som möjligt. Här kommer lite härliga bilder från veckans flygningar i det fina vädret! Ha det gött!

/SDIN

Min första navigering i närområdet.
Fina Göteborg!
SHMI doing slow flight!
🌞🌞🌞
HACE spanar efter fält under emergency procedures.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s