Plugget!

Hej på er! Idag tänkte jag skriva lite om studierna här på Svensk Pilotutbildning. I skrivande stund är jag lite mer än en månad in i utbildningen och jag trivs jättebra! Den här veckan har det varit väldigt fint väder och jag har fått in hela två flygningar redan och har därmed flugit tre lektioner totalt. Man utvecklas så fort verkligen, från att aldrig ha flugit förut pratade jag igår både med Sävetornet och Göteborg kontroll samtidigt som jag flög (nästan) helt själv. Jätteroligt!

Här övade jag svängar i stig och sjunk i det fina vädret!

Under den här månaden som jag studerat på SPU har vi hunnit läsa ämnena AGK (aircraft general knowledge), POF (principles of flight), HPL (human performance) och COM (communication). Varje måndag examineras vi på föregående veckas ämne, innan vi börjar med ett nytt, vilket jag tycker är jättebra eftersom man då verkligen ser till att plugga in varje ämne ordentligt innan man ger sig an ett nytt. Den här veckan läser vi meteorologi vilket jag tycker är väldigt intressant, men även ett av de svåraste ämnena hittills. Eftersom nästan alla i klassen har hunnit flyga några gånger, har vi redan introducerats till ämnet av naturliga själ. Det gör att mycket som varit oklart i teorin börjar att klarna upp nu, vilket är en härlig känsla! Det är ett väldigt högt tempo i utbildningen och det är mycket plugg, så jag anser att det är viktigt att vara galet studiemotiverad för att orka. Det är dock väldigt intressant och det som är fint med en integrerad utbildning är att man får komma upp i luften och flyga mellan föreläsningarna och proven, vilket gör mig väldigt motiverad. Man får även en möjlighet att förstå teorin bättre eftersom man får uppleva det vi läser om i verkligheten!

Plugga plugga!

Lärarna på skolan är även till stor hjälp om man har svårt för något, och de har inget emot att förklara en eller två(tio) gånger om man har svårt att förstå någon del av ett ämne. Den här veckan har vi Niklas i meteorologi, han är även flyginstruktör för några i klassen.

Roligt att lära oss om Föhneffekten!

Nu vill jag avsluta med en bild på världens bästa klass från morgonens föreläsning! Ha det gött!

/SDIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s