Första flygningen!

Hej på er, jag heter Stina Dingfors och är 20 år gammal från Uppsala. Jag har i skrivande stund läst på SPU i snart en månad och har fått äran att ta över bloggandet efter Egil. Vart ska jag börja? Jag hade min första flygning torsdag den 24 januari och det var utan tvekan det coolaste jag varit med om hittills. På SPU så jobbar man tillsammans med en enskild instruktör under hela fas 1, vilket jag tycker är jättebra eftersom man lär känna varandra bättre. Hela utbildningen är uppdelad i fyra faser, där man fokuserar på olika moment inom flygningen i varje fas, till exempel så gör man sin första soloflight i fas 2. Att kunna ha en öppen dialog med sin instruktör anser jag är viktigt eftersom det främjar min utveckling om jag kan vara öppen med hur saker och ting känns. Vi trycker mycket på att det är viktigt med högt i tak inom flygbranschen eftersom allting tillslut grundar i att det ska vara så flygsäkert som möjligt.

Läser checklistor innan take-off!

På den första flyglektionen så fokuserade vi på stig och sjunk samt rodrens verkan, även om det för mig handlade mycket om att få bort nerviositeten kring att flyga för första gången. Det var en helt galen känsla när vi ligger där uppe och min flyginstruktör säger ”your controls” vilket innebär att han släpper roderna och förväntar sig att jag ska styra planet. Jag trodde knappt mina öron och med skräckblandad förtjusning tog jag över och flög ett flygplan själv för första gången. Jag lärde mig så otroligt mycket av att äntligen få komma in i flygplanet och se hur allting verkligen går till i praktiken efter att ha läst om det i tre veckor.

My controls!
Bild från när jag backseetade TOME på hans första flygning.

När vi landade hemma på Säve igen så avslutade vi passet med en så kallad debriefing där vi pratade igenom flygningen. Allt hade gått jättebra och även om jag var lite skakig så hade jag precis varit med om det roligaste i livet! Nu ser jag fram emot alla flygningar jag har framför mig i utbildningen, skönt att äntligen vara igång med min dröm!

/SDIN

2 reaktioner på ”Första flygningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s