MCC – Teori

Tempot i utbildningen har lugnat ner sig lite på sistone. Semestertiderna börjar ta slut så snart är det tillbaka till normalt tempo. Eftersom jag är klar med teorin är endast flygningen aktuell, så beroende på status på flygplanen och lärar tillgänglighet blir flygning inbokad. Jag fick därför chansen att gå på med på MCC teorin, tidigare än normalt. Det ger möjligheten att åka till Riga och flyga simulatorn direkt när jag är klar med mitt certfikat som förhoppningsvis blir i December.

MCC står för Multi Crew Co-operation och handlar om hur vi samarbetar i cockpit med till exempel checklistor och callouts. Vi fick även under kursen lära oss operational procedures till Boeing 737-300. Sedan när vi är klara med våra certifikat får man åka ett gäng (minst 2) till Riga och flyga en Boeing 737 simulator (FFS – rörlig).

Det har varit en intressant vecka och vi har lärt oss mycket, jag känner att det var väldigt bra att ha den här kursen vid detta tillfälle eftersom det var många bra tips som jag kan ta med mig till flygningen i Fas 4.

För några veckor sedan var jag i Cambridge, England på min kusins Bröllop. Efter passade vi självklart på att gå på Duxford Imperial War Museum. Det syns verkligen att krig sätter fart på utvecklingen inom flygbranschen. Men mest imponerad är nog vi alla av Concorden. Att redan 1976 kunna presentera ett supersonic passagerarflygplan som flyger i Mach 2.0 och korsar Atlanten på mindre än halva tiden ett normalt passagerarflygplan gör det på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s