Flygesten i Dala-Järna

Det hela började med att jag såg i schemat att det skulle bli en lite lugnare vecka. Då passade jag på att ta långhelg för att åka hem till Dalarna och gå på flygfesten, det är ju trots allt bara var fjärde år!

Flygfesten är ett ideellt evenemang arrangerat av Västerdalarnas flygklubb. Flygshowen bestod av allt från Fokker D.VII från första världskriget till moderna JAS 39 Gripen. Som vanligt i Dala-Järna var det succé med vädret, i alla fall på Lördagen. Njut av bilderna, de flesta tagna av Mats Hallin! – Stort Tack

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Sedan tillbaka till Göteborg och fortsätta i simulatorn. Någon vecka senare blev det äntligen teknisk kurs på DA42. Det har jag sett fram emot dels för att det ska bli intressant, men mest för att jag äntligen får börja flyga efter kursen! På Teknisk kurs får vi lära oss om flygplanets alla olika system, till exempel el och bränslesystemet. Jag tycker att ha en god “system knowledge” är väldigt viktigt, för om vi skulle få något onormalt fel har vi stora chanser att reda ut vad som kan ha hänt och vidta åtgärder. Vi kollar även på olika hastigheter, begränsningar, nödförfaranden och så mycket mer.

Jag väntar nu förväntansfullt på första flygningen i DA42 som eventuellt kan bli nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s