Flygsimulator

Back on track! Nu har både studier och simulator flygning satt igång igen. Det känns härligt att vara tillbaka. Vi började med en veckan IFR Refresh teori. Där vi repeterade och gick igenom lite praktiskt vad gäller instrumentflygning. Redan på Fredag fick jag mitt första simulator pass inbokat. IFR flygning är något helt nytt för mig. Jag har tidigare flugit mycket VFR, vilke innebär att man håller separation till trafik och terräng visuellt. Vid Instrument Flight Rules är det inte riktigt så enkelt. Då är man beroende av flyginstrument, radiofyrar och flygtrafikledningen. Allt detta för att kunna navigera säkert från A till B.

– Svensk Pilotutbildnings DA42 Simulator

Hittills har jag haft tre pass i simulatorn. IFR flygning är väldigt roligt, och oftast väldigt mycket att göra vid start och inflygning. På cruise brukar det kunna vara lugnt så länge man inte får någon failure – vilket inte är helt ovanligt i simulatorn. Att kunna träna på att olika nödscenarion är något simulatorn är perfekt för.

Fick även chansen att backseata i DA42 med NAEL! Det märks att hon har bra koll med bara några timmar kvar innan uppflygning!

Och till sist ett STORT Grattis till VIBJ och ANDH “Dansken” till en lyckad uppflygning och sina CPL Certifikat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s