Motivation

Foto: John KällgrenMotivationen är på topp nu efter att jag i fredags fick min instrumentbehörighet och att vi i början av veckan fått en rundtur på en Boeing 737-800! Uppflygningen gick bra och gick till ungefär som jag beskrev senast, med muntligt förhör och procedurflygning på Säve flygplats. Vädret var kanon till skillnad från vad det har varit den här veckan, och på grund av det så har det ännu inte blivit någon flygning på den sista delen av utbildningen (CPL – Commercial Pilot License).
Men efter att ha flugit på västkusten i nästan 2 år så visste man att det bara var en tidsfråga innan vädret skulle bli dåligt igen, och att det säkerligen snart kommer att bättra sig.

Trots att det inte blivit någon flygning de senaste dagarna så har det varit en av de roligaste veckorna på länge eftersom vi har varit på studiebesök på Landvetter! Det första vi gjorde var att besöka tornet och där träffade vi den trevliga personalen som jobbar på Landvetter ATC (Air Traffic Control). De berättade om hur deras verksamhet bedrivs och vad de gör för att få trafiken att flyta på så bra som möjligt.

Foto: John KällgrenDärefter besökte vi flygplatsens brandkår (Fire & Rescue) och där fick vi verkligen se vad de går för! Vi släckte lite bränder med filtar och diverse brandsläckare, men det roligaste var att få åka med och se vad deras nya brandbilar går för. De nya brandbilarna av modellen Panther har otrolig kapacitet och ser även riktigt snygga ut!

Efter det var vi hos handling bolaget Nordic Aero som bl.a. har hand om Malmö Aviation. Det är handling bolaget som har hand om allt från incheckning till catering för de flygbolag de jobbar åt. Det sista vi gjorde under besöket var att få en genomgång av en Boeing 737-800, och här låter jag bilden tala för sig själv!

Stort tack till Janne Hallenius och Robert Bernvik för ett lyckat studiebesök!

Annonser

2 reaktioner på ”Motivation

 1. Simon Eriksson

  Hej,
  kul och läsa om din utbildning!, har lite frågor som jag skulle vilja ställa. Först ut om ATPL teorin: de sägs ju att den är TUFF men vilket/vilka ämne tyckte du var svårast alt. Lättast? Hur har du fixat de med att betala utbildningen, är ju en hyfsad stor summa.. Jobba du ihop, låna? Va har du för drömflygbolag efter utbildningen?
  /Simon.

  1. John Källgren

   Hej Simon!
   Trevligt att du tycker det! Javisst är det mycket att ta in under ATPL, men tar man sig tid och prioriterar skolan så är det inga problem. Kanske inte lättast men det som jag tyckte var mest intressant var POF (Principles of Flight) som behandlar fysiken kring flygning, vilket jag tycker är kul.
   Utbildningens kostnad är en viktig aspekt och något man får tänka igenom innan man tar steget, och personligen så känner jag att det är värt att investera i sig själv och framtiden. Jag jobbade ihop en del pengar själv och hade en del sparat, sen har jag också tagit CSN och ytterligare lån.
   Drömbolag tycker jag är svårt, det är ju så mycket som man vill! Just nu så vill jag gärna ha en bas i norden och jobba så ett tag. Men vi får se, jag är öppen för förslag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s