Klass Höst2012

Det har nu lugnat ner sig på provfronten och vi är inne i den vanliga rytmen igen efter en fullspäckad vecka. Förra veckan tog vi också ett klassfoto på oss som börjat på Svensk pilotutbildning hösten 2012. Som du ser så är vi rätt många! På bilden kan du se de 14 som läser till flygplanspiloter med mig, också 5 helikopterelever och 2 lärare/instruktörer.

För er som kanske inte visste, så finns det inte bara flygplansutbildning på skolan, utan även en utbildning för helikopter! Vi har vissa delar av utbildningen tillsammans, teori som omfattar båda typerna av luftfartyg. Jag förstår att många av er är sugna på att höra hur det är att flyga och utbilda sig till helikopterpilot, därför jobbar jag på att få en av mina kollegor att skriva ett gästinlägg. Vi får se hur detta fortskrider!

Vi har nu snart gjort all teori inför vårt PPL (Private Pilot Licence). PPL är det första certifikatet man tar, och med det kan man flyga privat. Men med det räcker inte för att jobba som pilot, för det behöver man CPL (Commercial Pilot Licence). Ämnena som ingår i PPL är POF (Principles of Flight), COM (Communication), MET (Meteorology), AGK (Aircraft General Knowledge), HPL (Human Performance), ALW (Airlaw), NAV (Navigation) och FPP (Flight Planning and Performance). Denna veckan har vi haft FPP, och nästa vecka är det fördjupning inom ämnet MET. Efter det är det dags för QT (Quality Test) och prov för Luftfartsverket!

Med flygningen är vi inte lika långt fram, då hösten har slagit till och förhindrat en del av våra flygningar. Men att vi inte är bortskämda med vädret tror jag personligen gör oss till bättre piloter. Vi tar alltid vädret på största allvar, och ofta får vi jobba med det väder vi har. Jag har alltid gillat hösten, men nu när man är så beroende av vädret, kan man inte bli annat än besviken när regnmolnen håller en nere på marken! Men visst kan en höst kväll i Göteborg vara vacker, eller vad tycker du?

Annonser

4 reaktioner på ”Klass Höst2012

 1. Jesper

  Hej!
  Vart bor du någonstans under tiden du läser?
  Bor du på SPUs eget campus på Säve, och i så fall, hur tycker du det fungerar att bo där?

  MVH Jesper

  1. John

   Hej Jesper!
   Jag bor inne i Göteborg, och gjorde det även innan jag började på SPU. Så jag har själv ingen erfarenhet av det boende SPU erbjuder.
   I min klass är det dock några som bor där, och som jag förstår så fungerar det bra. En sak som jag förstått är lite omständlig är att det kan vara svårt att ta sig till skolan utan bil, om man inte bor i själva skolbyggnaden (Det finns två ställen där man kan hyra).

   Hoppas detta svarar på din fråga!

  1. John

   Det jag sa var att det kan vara svårt om man inte bor i skolbyggnaden, då de andra rummen är på andra sidan av flygplatsen. Men det är inga problem för de som bor där nu, så det är inget att oroa sig för om det skulle bli aktuellt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s