Expedite testing

Foto: John Källgren En vecka har gått förbi, och med den 5 prov. Så många prov brukar vi inte ha i veckan, så bli inte avskräckt! Vanligtvis så har vi 1 prov i veckan, ett så kallat PT (Progress Test). Dessa har vi på ämnet som vi veckan innan gått igenom, oftast på måndag morgon. De ämnar att se till att man har följt med i ämnet och tillgodogjort sig den kunskap som krävs. Proven man gör är datoriserade och består av 20 frågor med 4 svarsalternativ. Det låter kanske väldigt enkelt, och ofta är det det misstaget man gör. Svarsalternativen och frågorna är gjorda för att lura dig, tänk körkortsteori. Viktigast av allt är att verkligen läsa frågorna.

Anledningen till att vi i veckan haft en hel hop med prov, beror på att vi börjar närma oss vårt första EK (Enkel kommando), alltså solo flygning! Inför sitt första EK pass så behöver ett antal prov vara avklarade. Ett EK prov, en blandning av alla ämnen, 40 frågor sammanlagt. Muntligt radioprov, ett prov som görs med flyginstruktör, tillsammans med en eller flera andra elever. Under detta test ”torrflyger” man i ett klassrum, alltså använder den radiofraseologi man lärt sig, för att genomföra en tänkt flygning. Två skriftliga radioprov, som ämnar att pröva ens radiofraseologiska kunskaper, i både svenska och engelska.
Och sist, men absolut inte minst, så hade vi PT i Airlaw. Som ni ser så har vi haft fullt upp den senaste veckan!

Men när får man flyga själv förFoto: John Källgren första gången? Kanske är det tidigare än du tror, efter 15 flyglektioner, om allt går enligt planeringen. Själv har jag för tillfället 14 flygtimmar, så det närmar sig. Det jag har kvar innan EK är ett pass med nödförfarande, hur man hanterar ett sådant. Samt Progress check, som är som det låter, en flygning för att bedöma om man är redo att lyfta, och ensam flyga för första gången!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s