Min väg till Pilotutbildningen

John Källgren

Mitt namn är John Källgren. Att bli pilot har varit en livslång dröm, som jag sen efter högstadiet jobbat mig mot.
Under gymnasiet studerade jag Natur, för att under år 2 kunna söka till Västerås flyggymnasium.
Jag kom in i Arvidsjaur, men min situation just då hindrade mig från att börja där. Efter avslutade gymnasiestudier sökte jag den militära vägen, och gjorde värnplikten som Stridsvagnsskytt. Därefter sökte jag stridspilot, men efter många tester så gick det tyvärr inte hela vägen.

När min tid i det militära var slut så var det dags att ge sig ut på arbetsmarknaden, då jag hittills inte hittat min utbildning. Jag började jobba som truckförare på ett lager i centrala Göteborg, ett enkelt men i längden slitsamt jobb. Där jobbade jag i 2 år, samtidigt som jag letade efter en pilotutbildning.
Jag vände och vred på allt jag såg för att hitta det jag var ute efter. Utbildningen som skulle passa mig, och ge mig det jag var ute efter, en väg till mitt mål. Under mitt sökande hade jag sett att det fanns en pilotutbildning i närheten, 20 minuter hemifrån. Jag undersökte lite till, men informationen var svår att hitta och sparsam. Jag tyckte helt enkelt att det var för bekvämt och bra för att vara sant, så jag la det åt sidan.

Tiden gick, det var våren 2012, och alternativen betades av ett efter ett. Jobbet började kännas tyngre och mer och mer ostimulerande. Det var då jag bestämde mig för att ta en mer noggrann titt på pilotutbildningen på Göteborg City Airport, Svensk Pilotutbildning. För att få den informationen jag ville ha så anmälde jag mig till Recruitment Day, en dag som skolan anordnar för att rekrytera nya studenter.
Denna dag går ut på att ge blivande studenter information om skolan och studierna i stora drag. Så som priser, utbildningstakt med mer. Om man är intresserad efter att ha tagit del av detta, så kan man göra den första delen av intagningstesterna. Jag tänkte gå in mer på djupet om Recruitment Day senare. Vad som hände sen anar ni säkert.

Hösten 2012, 20 augusti, påbörjade jag mina studier här på SPU. Jag har i skrivande stund studerat i lite över en månad, och det är verkligen tillfredsställande att äntligen fått ta sina första steg mot drömmen.
Då har vi kommit till anledningen till att jag skriver denna blogg. Anledningen är att jag, och SPU, vill göra det enklare för blivande piloter att göra ett informerat val av skola.John Källgren Och för att ge er insikt i hur utbildningen går till. Framöver kommer jag att berätta mer om klass HT2012’s väg mot pilot yrket, både om lektionerna och självklart om själva flygningen i både bild och skrift!

Jag hoppas detta kan komma att hjälpa er som funderar på att ta steget, men som vill veta mer om hur det hela går till innan ni gör det.

Annonser

2 reaktioner på ”Min väg till Pilotutbildningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s